Ingredienser | 12 personer

100 gram smør
25 gram gær
60 gram sukker
60 gram grahamsmel
300 gram hvedemel (husk lidt ekstra til at ælte dejen med)
2 stk. æg
1 vaniljestang
1 tsk. kardemomme (gerne stødt)
1 tsk. kanel
½ tsk. salt
Hvis der er noget, man altid kommer i godt humør af, så er det lækre kanelsnegle, som vi husker, mor lavede dem. Her har vi eksperimenteret os frem til en opskrift, som vi håber også falder i din smag. Bare duften af friske kanelsnegle, der bliver bagt færdige i ovnen, kan sprede en god stemning...

Opskrift Vejledning

1.Varm mælken op i en gryde. Når den er blevet lun tages den af kogepladen.
2.Hæld mælken sammen med smuldret gær i en skål. Rør godt rundt i det.
3.Tilsæt blødt smør.
4.Bland herefter en skål med grahamsmel, vanilje, sukker, kanel, kardemomme og salt.
5.Hæld det herefter sammen med smør- og mælkeblandingen. Tilsæt 2 æg og rør det hele godt sammen. Brug gerne en røremaskine, hvis du har det.
6.Tilsæt herefter hvedemel lidt efter lidt, så du får en god og smidig dej.
7.Drys hvedemel på bordet, og ælt dejen grundigt på bordet, indtil den er smidig og klistret (uden at være våd).
8.Lad dejen hæve i 30 min. i en skål med et rent viskestykke over.
9.Rul herefter dejen ud (ca. ½ cm tyk) og fordel remoncen over hele dejen.
10.Rul den sammen til en roulade og skær den ud i passende størrelser.
11.Lad dem hæve på en bageplade i 40 minutter, inden de kommer ind i en forvarmet ovn.
12.Lad dem bage i ca. 20 minutter ved 180 grader.
13.Når kanelsneglene er afkølet, kan du fordele glasuren.

Hvis der er noget, man altid kommer i godt humør af, så er det lækre kanelsnegle, som vi husker, mor lavede dem. Her har vi eksperimenteret os frem til en opskrift, som vi håber også falder i din smag. Bare duften af friske kanelsnegle, der bliver bagt færdige i ovnen, kan sprede en god stemning i hele huset. Selv børnene kommer til at gå ind og ud af køkkenet for at se til de dejlige kanelsnegle i ovnen.

Kunsten med at få de helt perfekte kanelsnegle er at sikre, at fyldet er tilpas cremet og snasket. Og samtidig at brødet er lige tilpas sprødt og blødt med en fyldig smag i munden, der er luftig og let. Så kan man ikke andet end at få lyst til en bid mere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.