krydret græskar
ovn bagt græskar

Ingrediencer

Butternut squash
Baby boo græskar
Olivenolie
Salt & peber
Græskar i ovnen kan virke som en stor opgave for nogle, men det er faktisk utrolig nemt at lave de lækre grøntsager i ovnen. Det tager ikke mere end en halv times tid, så er dig faktisk færdig. Det kommer selvfølgelig an på størrelsen af dit græskar. I denne opskrift brugte vi en butternut squash...

Opskrift Vejledning

1.Start med at vaske dit græskar og sørg for at det er fri for eventuel jord.
2.Tøm det for kerner. Græskaret kan skæres midt over, så det er nemmere at tømme græskaret. Du kan også udhule det, som når man udskærer græskar.
3.Gem kernerne til senere, hvis du vil bruge dem som ristede græskarkerner senere
4.Skær græskaret i skiver og fordel skriverne på en bradepande
5.Mal skiverne med olivenolie og krydder dem med salt og peber.
6.Bag græskarene 20-25 minutter i oven på 200 grader, indtil de er dejligt bløde inden i og har en sprød skorpe.
7.Server dine bagte græskar sammen med en god salat
8.Bonus tip: Brug ristede græskarkerner, som drys for at give dem en ekstra dimension. Du kan krydre græskarkernerne så de passer retten.

Græskar i ovnen kan virke som en stor opgave for nogle, men det er faktisk utrolig nemt at lave de lækre grøntsager i ovnen. Det tager ikke mere end en halv times tid, så er dig faktisk færdig. Det kommer selvfølgelig an på størrelsen af dit græskar.

I denne opskrift brugte vi en butternut squash / butternut græskar og et baby boo (det hvide græskar), men man kan også gøre det samme med ufo græskar, hokkaido eller andre, hvis man har lyst.

Denne omgang blev de lækre græskar brugt, som sideret til en schnitzel og en god salat. Noget der var specielt lækkert ved disse bagte græskar var at vi dryssede dem med ristede græskarkerner, som vi havde krydret med italiensk all around krydderi, der mest af alt består af en masse urter. Klik her og se vores ristede græskarkerner.

ovn bagte butternut græskar

Leave a Reply

Your email address will not be published.